Hocalarımızdan
İnternetten Alim Çıkar Mı?![]() “İnternetten âlim çıkar mı?” sorusu bize ne anlatır, bizden nasıl bir cevap bekler? Soruyu yanlış sorduysanız, muhatabınızın vereceği en mükemmel ve kendince en doğru cevap, “yanlış bir soruya verilmiş yanlış bir cevap” olmaktan öte bir mana ifade etmeyecektir.... |
Keramet ve İstidraç II![]() Yazının ilk kısmı Keramet ve İstidraç I için ... |
Cumartesi, 20 Kasım 2010 00:43
Köyden gidiş geliş yaparmışsın kasabaya… On iki kardeşmişsiniz… Baban seni evlatlık vermek isteyince itiraz etmiş evli ablan… “Ben doyururum kardeşimi” demiş…
Bir gün ilahi dinlemek için cd istemiş ablan… Gitmiş doldurmuşsun bir yerden… Eve gelince televizyonu açmışsın da baban sinirlenmiş hiç ders çalışmıyorsun diye… Dayaktan canını zor kurtarmışsın, canına kendi elinle kıymak için…
Gitmişsin ablana… O da söz verdiği gibi yemek koymuş sana… Yemişsin yemeğini… “Abla urgan var mı?” diye sormuşsun… Ne yapacağını sormuşsa da geçiştirmişsin soruyu bir şekilde… Sonra inmişsin ahıra… Almışsın ineğin urganını… Geçirmişsin boynuna…
Köylü doluşmuş sizin eve… Baban taziyeye gelenlere “ne geliyorsunuz bir şey mi oynuyor burada?” diye çıkışmış… Annene göstermek istememişler seni dayanamaz diye… Baban “ne var ki bunda dayanamayacak, gösterin” demiş…
Arkadaşlarını gördüm bugün… Seni almak için grup halinde gidiyorlardı ifade verdikleri karakoldan hastaneye doğru… Kimisi ağlıyordu delikanlıların, ikisi de derin derin çektikleri sigaradan çıkan dumanı üflüyorlardı küfredercesine…
Senden bahsettik arkadaşlarla… Müdür yardımcısı tanıyormuş seni… Herkesin aile baskısıyla geldiği İHLye kendiliğinden gelmişsin kayıt olmak için bu senenin başında… Ama kaydetmemişler seni… Elindeki sigarayı atmışsın bahçeye girerken… İzmaritin, Meslek Dersleri Hocalarının attığı izmaritler üzerine düşmüş… “Olmaz!” demişler… “Seni alamayız” Sebep, sigara içerek diğer öğrencilere kötü örnek olman endişesiymiş… Sor
unluymuşsun belliymiş… Sorun istemiyormuşuz…
“Keşke alsaydık.” dedi bir cılız ses…
“İyi ki almamışız” dedi gür ses… “Mademki ölecekmiş, bizim başımıza bela olmadı hiç değilse… Bir sürü soruşturma geçirirdik hiç yere.”
“Belki” dedi cılız ses, “biliyorum kadere engel olunmaz ama belki intihar etmezdi burada okusaydı…”
“Müslüman olan intihar etmez!”
“Psikolojisi bozulan, İslam’ı düşünmez…”
“E o halde neden geleydi ki buraya!”
“Belki , güçlenirdi , mukavemet kazanırdı… “Ha burada cehennem ha orada ne farkı var” diyecek kadar bozulmazdı psikolojisi.. Belki…”
Sustu cılız ses…
Sonra zil çaldı İlhamî… Ben seni alıp derse gittim… Sonra dersler bitti… Yine seni alıp eve geldim…
Ne düşündün İlhamî? Seni sevenleri üzmek mi istedin, yoksa seni zaten kimse sevmiyor diye, faydasız bulduğun varlığına son mu vermekti amacın? Pek çok soru var bende sana dair…
En önemlisi de:
Senin ölümünden bizim hesabımıza, kaç seyyie düşer?
Sena ŞAHİN
| < Önceki | Sonraki > |
|---|