Sen Kimsin?

sen_kimsin1İtalyan yazar Giovanni Papini, Türkçeye Kaçan Ayna ismiyle tercüme edilmiş kitabının altıncı öyküsünde sorar bu soruyu; Sen Kimsin?

Kur’ân’ın Hâdimleri

kurankckDin görevlileri olarak, kutsal kitabımız Kur’ân-ı Kerîm’in hâdimliğini yürütüyoruz. Yaşayan bir ahlâk numûnesi olmak, yâni hâlimizle; sözümüzle, kalimizle etkili olduğumuzdan çok daha etkileyici olacaktır.

Sevgili İlk Öğretmenim..

dersimiz_sevgiBenim pamuk salıncağım pembe beyaz bulutların üzerindeydi. Dünyaya geldikten sonra insanların pamuk ipliğinden sanki dayanıksız bir şeymiş gibi bahsetmelerine her zaman şaştım.

Keramet Ve İstidrac Nedir ?

kerametKeramet, Allah’ı seven, O’na itaat eden ve O’nun tarafından sevilen veli kullara, yine Allah tarafından ikram edilen olağanüstü hallerdir.

Güneş, Doğu'dan Doğar

gunesin-dogusu1Evet, ‘Güneş, doğudan doğar’. Böyle terennüm etmiş Târık Torun, ‘Işık, doğudan gelir’ diyen Cemîl Meriç’e ithâf ettiği şiirinde. Bu iki tesbît, tabiî ki bilimsel ve fiziksel gerçekliğin ötesinde, teşbîh-i belîğ san’atiyle, insânlığın birikimine sunulan ‘ışığın’ (faydaların) menbâını tebârüz ettiren iki güzîde misâl..

İki Ağaç İki Yaprak

ki_Aa_ki_Yaprak3Zamanın birinde verimli bir toprak, cömert bir güneş, göz alabildiğine geniş bir düzlük ve bu düzlükte tohumları yan yana atılmış; farklı özellikleri, başka güzellikleri, yekta tabiatlarıyla, aynı rüzgârda okşanan yapraklarının değişik kokular saldığı Ceviz ve Meşe adlı iki ağaç vardı.

Yeniden Başlayan Son

yenidenbaslayabesraekinci_1Sabahın ışıkları günaydın diyor penceremden.. Bir esinti dokunuyor sertleşen çehreme...

İğreti Bir Elbiseden Kendine Ait bir Odaya

Sen beKendineaitoda3nden vazgeçmezsen her şeyin çaresi bulunur, diyor Mümtaz Nurana Tanpınar’ın Huzurunda. Nuran önünde başka bir uçurum daha açılmış gibi geriliyor ve Bütün felaketim herkesin bana yüklenmesinden geliyor.

Ayşe Serra

1986 yılının aralık ayında "Evliyalar Diyarı" Bursa'da dünyaya gelen yazarımız, ilkokulu Ali Osman Gür İlköğretim Okulu'nda birincilikle bitirdi. Yıllarca önünden geçip izlemekle yetindiği Bursa Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde orta okuldan önce bir sene hazırlık okuyup birincilikle mezun oldu. 2004 senesinde  de Bursa Anadolu İmam Hatip Lisesi'in lise kısmından mezun oldu. Anadolu Üniversitesi İlahiyat  Fakültesi Önlisans Programı'nda okurken aynı zamanda Uludağ İlâhiyat'ta derslere de iştirak etti. Dikey Geçis Sınavı ile geçtiği Ankara Üniversitesi bünyesindeki İLİTAM'a devam ederken özel arapça dersleri aldı ve Ankara İlahiyat'ı başarı ile bitirdi. Çeşitli gazete, dergi ve aylık bültenlerde de yazıları yayımlanan yazarımız halen Marmara Üniversitesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı'nda başlamış olduğu yüksek lisansına devam etmektedir.

Süzgeç      # Görüntüle  
# Öğe Başlığı Yazar İzlenimler
1 Kur’ân’ın Hâdimleri Ayşe Serra KARA 163
2 Hîdayetü'l-Kur'an ve Misâli Ayşe Serra 1035
3 Gönle Dâir: Eğitim ve Biz Ayşe Serra 940
4 Anne, İstanbul’u Özledim! Ayşe Serra 2487
5 Nereye Bu Gidiş Ayşe Serra 1455
6 Bu Bahar Akşamında Ayşe Serra 1420
7 Gül Mevsimi Ayşe Serra 1270
8 Sen[inle Sen]Siz Ayşe Serra 1316
9 İlâhiyatçıya Neler Gerek-II Ayşe Serra 1041
10 Hep ve Sadece O’nunla Olmak Ayşe Serra 1584