Çanakkale Ağlıyor

canakkalesavasiDuyan var mı taşların sessiz çığlıklarını

Kaçımız biliyoruz şehitlik yollarını

Kalbimizin Kıblesi

takvaiçinfoto 3Yönelişlerimiz, bazen hasret dolu bazen hüzün dolu. Ayrılışlarımız, bazen hızlıca bazen yavaşça bir mekandan diğerine, bir uğraştan öbürüne, bir çabadan diğerine.. Hep bir koşuşturmaca..

Reddiyemdir Kalemim

hokka ilahiyatÇıkmıyor avazım haykırsam boşa

Yorgun düştü yürek yürüye koşa

Kalmaya Övgü

manset kalmayaovgu ilahiyatRuhumuz ile bedenimizin bütünleştiği o uzun yolculuktan döndükten, uykumuzu alıp dinlendikten sonra hali hazırda bir sofranın önünde oturuyor buluruz kendimizi. Hiç birimizin sofrası diğerimizin sofrasına benzemez.

Fetih 1453 Filmi Üzerine Mülahazalar

fetih1453 ilahiyat2Hep yakınırdık, bu kadar müthiş tarihe sahip Türkiye’de, neden iyi bir film çekilmez diye, para ve teknoloji eksikliği bahane olurdu fakat bence en önemlisi hala sinemanın kitleleri nasıl etkisine aldığının farkına varamamamızdı.

Kul Oldum

duaedenelKul oldum, kul oldum, kul oldum..

Kullukla hemhal oldum

Halime terceman oldum

İmtihan

kitaplar2Gözlerime çarpan gün ışığı ile birden uyandım, ensemde bir ağrı her zamankinden, defterimde bir ıslaklık yine kahve kokmuş satırlarım, göz kapaklarımı zoraki açmaya çalışıyorum

Güneş, Batıdan Batar..

gunesyol_ilahiyatBir evvelki yazımızda Güneş’in Doğu’dan doğduğunu tebârüz ettirmiş idik. Bu yazımızda da niyyetimiz, fizikî âlemde olduğu üzre, Güneş’i Batı’dan batırmak; ve lâkin bunu yaparken, aynı zamânda iğneyi Batı’ya, çuvaldızı dahî Doğu’ya (kendimize) batırmak olacaktır.

Esra Ekinci

Hayat, bir varmışla başlayan bir yokmuşla nihayete eren iki satırlık masaldır.

Hayat, beyaz martıların kanatlarında gizlidir. Hayat, dalalında kopan yapraklarla beraberdir. Küçük bir çoçuğun düştüğünde kanayan dizinde, sıcak bir simidi arkadaşıyla paylaşan yüreğin sessizliğinde gizlidir. Bir damlacık gözyaşına misafir olan safiyane umuttur, gökyüzüne kaçan kırmızı bir balondur hayat... Belkide kurumuş topraklar arasında, bütün engellere ve olumsuzluklara rağmen dayan be gönlüm! diyen cılız bir tohumdur hayat. Ne yağmurlar yağacak üzerine ne fırtınalar dokunacak yüreğine, her şeye rağmen vazgeçmeyecek, yıkımayacak.Yaşadığı her şeyin ardından ''Ya Hakk'' diyecek.Tohum iken kocaman bir çınar olacak yere sarkan dalları altından nice ansanlar gelip geçecek. Bütün zorlukları arkasında bırakıp hayatta kalmayı başardıysa, gönül verdiyse bu yola Allah'ın izniyle, geride güzel hatıralar bırakacak elbet.

Sakarya İlahiyat

Süzgeç      # Görüntüle  
# Öğe Başlığı Yazar İzlenimler
1 Kul Oldum Yusuf Mirza 549
2 İmtihan Esra Ekinci 381
3 Adı Her Neyse Esra EKİNCİ 309
4 Yeniden Başlayan Son Esra Ekinci 686
5 Çocukluk İşte Esra Ekinci 1187
6 Yağmur Yürekli! Esra Ekinci 944
7 Adını Sen Koy Esra Ekinci 1293
8 Bize Şükretmek Yakışır Esra EKİNCİ 1167
9 Sevenlerden misin Sevilenlerden mi! Esra EKİNCİ 1189