Çanakkale Ağlıyor

canakkalesavasiDuyan var mı taşların sessiz çığlıklarını

Kaçımız biliyoruz şehitlik yollarını

Kalbimizin Kıblesi

takvaiçinfoto 3Yönelişlerimiz, bazen hasret dolu bazen hüzün dolu. Ayrılışlarımız, bazen hızlıca bazen yavaşça bir mekandan diğerine, bir uğraştan öbürüne, bir çabadan diğerine.. Hep bir koşuşturmaca..

Reddiyemdir Kalemim

hokka ilahiyatÇıkmıyor avazım haykırsam boşa

Yorgun düştü yürek yürüye koşa

Kalmaya Övgü

manset kalmayaovgu ilahiyatRuhumuz ile bedenimizin bütünleştiği o uzun yolculuktan döndükten, uykumuzu alıp dinlendikten sonra hali hazırda bir sofranın önünde oturuyor buluruz kendimizi. Hiç birimizin sofrası diğerimizin sofrasına benzemez.

Fetih 1453 Filmi Üzerine Mülahazalar

fetih1453 ilahiyat2Hep yakınırdık, bu kadar müthiş tarihe sahip Türkiye’de, neden iyi bir film çekilmez diye, para ve teknoloji eksikliği bahane olurdu fakat bence en önemlisi hala sinemanın kitleleri nasıl etkisine aldığının farkına varamamamızdı.

Kul Oldum

duaedenelKul oldum, kul oldum, kul oldum..

Kullukla hemhal oldum

Halime terceman oldum

İmtihan

kitaplar2Gözlerime çarpan gün ışığı ile birden uyandım, ensemde bir ağrı her zamankinden, defterimde bir ıslaklık yine kahve kokmuş satırlarım, göz kapaklarımı zoraki açmaya çalışıyorum

Güneş, Batıdan Batar..

gunesyol_ilahiyatBir evvelki yazımızda Güneş’in Doğu’dan doğduğunu tebârüz ettirmiş idik. Bu yazımızda da niyyetimiz, fizikî âlemde olduğu üzre, Güneş’i Batı’dan batırmak; ve lâkin bunu yaparken, aynı zamânda iğneyi Batı’ya, çuvaldızı dahî Doğu’ya (kendimize) batırmak olacaktır.

Prof. Dr. Ali AKPINAR

1963 senesinde Konya/ Meram ilçesinin İnlice kasabasında dünyaya gelen Prof. Dr. Ali Akpınar, İslam’da Karz-ı Hasen isimli bitirme tezi ile Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmasının akabinde, aynı üniversitede Kuran Tefsirine Olan İhtiyaç isimli çalışması ile yüksek lisans, Said b. Cübeyr ve Tefsirdeki Yeri isimli çalışması ile doktorasını tamamlamıştır.
1995 senesinde de İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Yardımcı Doçent olarak atanmıştır.
1999 senesinde Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı’nda Kur’anda Yer Adları isimli çalışmasıyla doçent olan hocamız, 2005 senesinde de aynı fakültede Profesör olmuştur. İki dönem cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekan yardımcılığı yapan hocamız, ayrıca fakülte yönetim kurulu üyeliği ve fakülte dergisi yayın kurulu üyeliğinde de bulunmuştur.
Halen ise Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim dalında öğretim üyeliği yapmaktadır. 2011 yılından itibaren Gaziantep İlahiyat dekanlığına atanmıştır.
İyi seviyede Arapça ve İngilizce bilen hocamızın, Hüsn-ü Hat, Müzik ve Seyahat ilgi alanlarındandır.

Mail: Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

Eserleri:

1.Kur’an Aydınlığında Seyahat, Türkiye Diyanet Vakfı. Yayınları, Ankara-1998.

2.Kur’an Niçin ve Nasıl Okunmalı, Uysal Yayınevi, İstanbul-1998; II. Baskı, 2000.

3.Kur’ân’da Yer Adları/Kur'ân Coğrafyası, Fecir Yayınevi, Ankara, 2002.

4.Kültür Dünyamızdaki Kur'ân Motifleri, Konya, 2004.

5.Namaz Duaları ve Sureleri, Suffe Yayınları, İstanbul-1997;

6. Dua ve Sureleriyle Namazın Anlaşılması, Uysal Yayınları, Konya-2001 (Genişletilmiş II. Baskı), Konya 2004, IV. Baskı.

7. Bazı Aşır ve Surelerin Tefsiri, Konya, 2002.

8. Kur’an’da Bakışlar/Meal-Tefsîr, Zeyneb el-Gazâli'den çeviri, Uysal Yayınları, Konya, 2003.

9. Peygamber Dua eder Gibi, Konya, 2005.

10. Şehid Sahâbîler, Muhammed Fehmi'den çeviri, Esra Yayınları, Konya-1990.

11. Benim Amentüm, Konya, 2004.

12. Kur’ân Tercüme Teknikleri, 48 sayfa, Sivas, 2003

Süzgeç      # Görüntüle  
# Öğe Başlığı Yazar İzlenimler
1 Allah Yolunda Olanlar Prof. Dr. Ali AKPINAR 3476
2 Tarihte Yahudiler Prof. Dr. Ali AKPINAR 1722
3 Haccı Ve Kurbanı Hayatımıza Taşımak Prof. Dr. Ali Akpınar 1534
4 Haydi Hazırlanın, Peygambere Gidelim ! Prof. Dr. Ali AKPINAR 1882
5 Bir Eğitim Önderi Olarak Peygamberimiz Prof. Dr. Ali AKPINAR 1538
6 Takvimle Zamanı ve Kendimizi Değerlendirmek Prof. Dr. Ali AKPINAR 2092
7 Kerbelâ Ayı ve Ehl-i Beyt Sevdâsı Prof. Dr. Ali AKPINAR 2047
8 Kutlu Bir Eylem; Hicret-2 Prof. Dr. Ali Akpınar 1769
9 Kutlu Bir Eylem Hicret-1 Prof. Dr. Ali AKPINAR 1828
10 Büyük Düşünen Peygamber Ve Fetih Prof. Dr. Ali AKPINAR 3640
11 HAYDİ, PEYGAMBERE GİDELİM! Prof. Dr. Ali AKPINAR 2805
12 CEPTEN ARAMA ÂDABI! Prof. Dr. Ali AKPINAR 3078
13 Ümmî Peygamber Prof. Dr. Ali AKPINAR 2358
14 Gündemin Neresindeyiz? Prof. Dr Ali AKPINAR 2672
15 Sevgililer Gününde Sevgililer Sevgilisinden Mesajlar Prof. Dr. Ali AKPINAR 3171
16 İlim Uğruna Prof. Dr. Ali AKPINAR 1594
17 Kerbelâ, Fitne ve Fesat Prof. Dr. Ali AKPINAR 2586
18 Yeni Bir Yıl ile Yenilenmek Prof. Dr. Ali AKPINAR 3837
19 Kabir Sınav Sorusu, KSS Prof. Dr. Ali AKPINAR 2816
20 Ya Çıkarsa!.. Prof. Dr. Ali AKPINAR 2392